Izrazivši donatorima zahvalnost za suradnju, pomoć i podršku, Vesna Đujić, ravnateljica Centra rekla je da je riječ je o klubovima koji s ovom ustanovom surađuju već 25 godina.

U Centru za rehabilitaciju »Fortica« u Kraljevici danas je otvoren zdravstveni odjel te ustanove, čije su uređenje financirali Rotary klubovi iz Italije i Rotary klub Rijeka, ukupno 13 klubova, s iznosom 42 tisuće dolara ili 225 tisuća kuna.

Riječ je o klubovima Trieste, Trieste Nord, Muggia, Monfalcone-Grado, Aquileia-Cervignano-Palmanova, Udine Nord, Gemona-Friuli, Verona, Vicenza, Vicenza-Berici, Venezia, Gorizia te Rotary klubu Rijeka, a uz goste iz Italije i Rijeke, predstavnike Rotary klubova, otvorenju odjela je nazočio i generalni konzul Italije Renato Cianfarani.
Na prigodnoj svečanosti održana je prezentacija – fotografijama je donatorima pokazano kako je odjel izgledao prije i kako izgleda nakon preuređenja, i naravno obišli su i taj odjel i ostale djelove ustanove.

Izrazivši donatorima zahvalnost za suradnju, pomoć i podršku, Vesna Đujić, ravnateljica Centra rekla je da je riječ je o klubovima koji s ovom ustanovom surađuju već 25 godina. Objasnila je da je sav donirani novac utrošen u novi zdravstveni odjel – za posebno prilagođenu posteljinu, četiri velika mehanička kreveta, dva dječja kreveta s anatomskim madracima, noćne ormariće i ormare, kolica za njegu, kolica za lijekove, ormar za lijekove, ormar za kartoteku, paravane, kolica za odlaganje pelena i prljave odjeće te aspirator, da je uređen prostor nove ambulante, jedna soba i soba za intenzivnu njegu.

U ime klubova skupu su se obratili Bruno Pinat i Darko Tolja, a prigodnu riječ uputio je i konzul Cianfarani.

Novi list, 10. 11. 2014. Mirjana Grce
Foto: Ivica Tomić