U rujnu 2013. godine na inicijativu profesorice Snježane Jovanić u Centru je osnovana Dramska grupa Fortica. Članovi Dramske grupe su korisnici i djelatnici Centra.

Novopečeni fortički glumci su u prosincu 2014. godine, prilikom otvaranja nove kuhinje Centra, premijerno izveli dojmljivu lutkarsku predstavu ”Ježeva kućica”. Tom prigodom je Lutkarsko kazalište Rijeka našem Centru od srca poklonilo lutke za predstavu.

Glumačku postavu ”Ježeve kućice” čine medicinska sestra Mirjana Vukobrat (Jež), njegovateljice Elena Domika (Lija), Svjetlana Jurčić (Vuk), Jadranka Zolić (Divlja svinja) i Mardi Surina (Medo) te korisnici Centra Nadja Žižak (Poštar Zec), Ljiljana Miljković i Jadranko Babajko (prolog). Za scenografiju su se pobrinule radne teraputkinje Sanja Justinić i Marijana Simić, a za rasvjetu i zvučne efekte viši fizioterapeut Robert Đukić. Režiju potpisuje profesorica Snježana Jovanić.

U publici su se bili korisnici i djelatnici Centra, obitelji korisnika, predstavnici Rotary Cluba, župan Zlatko Komadina i drugi visoki uzvanici, a svi su predstavu pozdravili glasnim pljeskom i pohvalama.