RIJEKA » U povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, u ponedjeljak će se u HKD-u na Sušaku održati Festival stvaralaštva i postignuća djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom, najavljeno je na konferenciji za novinare. U svojoj 11. godini, ova tradicionalna manifestacija bit će održana u dva dijela i okupit će 300 prijavljenih sudionika iz riječkih vrtića, škola, udruga i ustanova, koji će u organizaciji projektnog ureda Rijeka – zdravi grad i pod pokroviteljstvom Grada Rijeke, pokazati sve što znaju i mogu u likovnom stvaralaštvu, scenskom izričaju, recitaciji, igrokazu i plesu te kroz glazbene i instrumentalne nastupe.

Prvi dio Festivala obuhvaća djecu vrtićke dobi i prvih razreda odgojno-obrazovnih centara s nastupom u 11 sati, dok će u drugom dijelu s početkom u 18 sati nastupiti oni nešto stariji. Prodajnu izložbu njihovih radova građani će u atriju HKD-a moći posjetiti tijekom cijelog dana. Svi sudionici i ove će godine svojim unikatnim ukrasima okititi božićnu jelku, što će tijekom blagdana krasiti predvorje HKD-a.

Na Festivalu, koji će voditi poznati Dražen Turina Šajeta, a pomoći će mu Isabela Hujić, Oliver Landeka i Daria Podobnik, sudjeluju Centar za odgoj i obrazovanje Rijeka, OŠ Gornja Vežica, Udruga osoba s cerebralnom i dječjom paralizom, riječki Centar za autizam, Dječji vrtić Rijeka, Udruga za sindrom Down – Rijeka 21, Centar za rehabilitaciju, Ekonomska škola Mijo Mirković, Centar za rehabilitaciju Fortica – Kraljevica, OŠ Kantrida, OŠ Fran Franković, Dnevni centar za rehabilitaciju S. Raškaj, Dom za djecu i mladež Kraljevica – Oštro, Pomorska škola Bakar, Društvo za kibernetiku psihoterapije i Modna agencija Glamour Tara.

Novi list, 30. 11. 2013., Siniša PUCIĆ