ROTARY KLUBOVI HRVATSKO-SLOVENSKO-TALIJANSKA INICIJATIVA

Zahvaljujući uspješnoj suradnji Rotary klubova iz Rijeke i Sjeverne Italije, dogovorena je inicijativa o formiranju trilateralnog hrvatsko-slovensko-hrvatskog centra za djecu i odrasle s hendikepom. Na taj način centrima u Alboreli i Ankaranu uskoro će se priključiti Fortica iz Kraljevice. Prva grupa djece s pratiteljima već će ovoga ljeta boraviti u Italiji ili Sloveniji dva tjedna.

Ovim povodom Kraljevicu je posjetila skupina od 30-ak Rotarijanaca iz dvaju klubova iz Vicenze, čiji su dojmovi bili više nego impresivni.

Gosti iz Italije susreli su se s domaćinima iz RC Rijeka, predsjednikom kluba Darkom Mihelićem, voditeljem Odbora za odnose s inozemstvom Darkom Toljom, dugogodišnjim voditeljem Odbora za humanitarni projekt Kraljevica Olegom Mandićem i dr. Ankicom Šajbić Šukunda, ravnateljicom Fortice.

– Nakon posjeta Kraljevici ponosni smo što se i naš klub sa svojih 17 članova priključio inicijativi da se putem međunarodnog natječaja doprinese boljitku izuzetnog medicinsko-rehabilitacijskog centra u Kraljevici, rekao je Franco Zuffellato, predsjednik RC Vicenza. Predsjednik RC Vicenza Berici Pasquale Piccinni dodao je da je stvaranje trilateralnog centra veliki izazov te da je posjet Kraljevici osvjedočio kako je taj naum ispravan i rotarijanski opravdan.

Novi list, 05. 06. 2013., I.B.